Over mij

7 juni 2020

Mijn naam is Ilona Niessen. Ik ben voedingscoach en auteur van het boek 'Eenvoudig Suikerbewust en Gezond!'. Daarnaast ben ik schrijver over gezonde voeding. Informatie over gezonde voeding lees je op deze website.

Ik ben moeder van twee meisjes, de oudste is 4 en de jongste 2 jaar en getrouwd met mijn man Wilco. Sinds 2017 ben ik actief als tekstschrijver.

Wij wilden als gezin altijd al gezonder eten, maar wisten niet precies hoe. In mijn familie komt diabetes type 2 en overgewicht voor. Na onderzoek blijkt dat ik 25% kans heb om ook diabetes type 2 te krijgen. Kort na de geboorte van onze tweede dochter hoorde ik dat suikers diabetes type 2 en overgewicht veroorzaken! Met een suikerbewuste leefstijl is de kans op het krijgen van diabetes type 2 minimaal.

Als gezin zijn we direct de suikerinname gaan minderen én hebben we een cursus gevolgd om dit eenvoudig te doen. Zodat het ook voor onze dochters leuk en lekker blijft. We leven nu echt suikerbewust en gezond!

Ik ben ervan overtuigd dat suikerbewust en gezonde leeftijl een positieve bijdrage geeft aan ons leven, nu en voor de toekomst!Ik heb mij hier verder in verdiept en mij in 2019 ontwikkeld tot voedingscoach.

Mijn kennis over suikerbewust eten en het aangaan van een gezonde leefstijl met twee jonge kinderen deel ik in mijn boek 'Eenvoudig Suikerbewust en Gezond!'.

Als voedingscoach vind ik belangrijk dat je kunt lezen over gezonde voeding. Ik schrijf daarom twee keer in de week een artikel op deze site. Sommige onderwerpen zijn in mijn boek verder uitgewerkt, andere onderwerpen over gezonde voeding zijn nieuw.

Maak kennis met gezonde voeding en lees mijn blogs op deze website!

Met vriendelijke groet,
Ilona Niessen