UNICEF: 70% kinderproducten in supermarkten onverantwoord

3 september 2020

Bijna driekwart van de kinderproducten in de Nederlandse supermarkten past niet in een gezond voedingspatroon. Voor veel ouders een schokkend bericht. Je gaat er toch vanuit dat de producten die speciaal voor kinderen in de schappen liggen, gezond zijn. Kom met mijn boek Eenvoudig Suikerbewust en Gezond! te weten hoe je kinderen gezonde en vooral lekkere voeding kunt geven.

De verleiding naar (on)gezond

'70 procent van de kinderproducten in supermarkten is onverantwoord', dat concludeert UNICEF in haar onderzoeksrapport De verleiding naar (on)gezond. Uit grootschalig onderzoek komt naar voren dat gezonde voeding voor kinderen te weinig centraal staat in het beleid en de praktijk van de Nederlandse supermarkten. Veel kinderproducten bevatten veel suiker en andere toevoegingen om het maar 'lekker' en 'zoet' te maken. Bovendien wordt voor een kwart van deze onverantwoorde producten zelfs reclame gemaakt om de producten aan de man te brengen.

Ruim 2.000 kinderproducten zijn geanalyseerd door UNICEF, zoals babypapjes, kinderontbijtgranen, tussendoortjes, kindertoetjes en drinken. En wat blijkt? De meeste producten bevatten te veel suikers, energie of zout. Of producent bevatten juist weer te weinig eiwitten of vezels.

Eenvoudig suikerbewust en gezond! met kids

Voor veel ouders een schokkend bericht. Je gaat er toch vanuit dat de producten die speciaal voor kinderen in de schappen liggen, gezond zijn.

Goede voeding is een kinderrecht. Voeding zonder suiker en toevoegingen is daarbij het uitgangspunt. Dat klinkt ingewikkeld, maar is in feite heel eenvoudig.

Met mijn boek Eenvoudig Suikerbewust en Gezond! laat ik zien dat het heel eenvoudig is om met kinderen suikerbewust te eten en te drinken. Je moet er bewust van zijn welke voedingsmiddelen niet goed zijn wil je deze kunnen vermijden.

Inhoud

In Eenvoudig Suikerbewust en Gezond! komen de gezondheidseffecten van suiker het eerst aan bod, waarbij adviezen worden geboden om de suikerinname op eenvoudige wijze te verminderen. Vervolgens worden andere aspecten van voeding tegen het licht gehouden, zoals vetten, eiwitten, vezels, vocht, smaak en biologische voeding. Als laatste biedt dit boek handvaten om een gezonde en suikerbewuste leefstijl eenvoudig toe te passen, in elk gezin, waarbij aandacht wordt besteed aan alle leeftijdsfases. Tevens is er een overzicht van die lekkernijen die wel lekker en verantwoord zijn en dus zonder problemen kunnen worden gegeten.

In het boek vind je 25 gezonde basisrecepten. De recepten zijn gemakkelijk te bereiden en bestaan uit ingrediënten met gezonde vetten, eiwitten en vezels. De ingrediënten zijn normaal toepasbaar, je hoeft niet iets speciaals aan te schaffen wat je zelden gebruikt.

Overtuigd?!

Lees mijn boek Eenvoudig Suikerbewust en Gezond!.

Terug

Reacties

Leuk als je een reactie wilt geven!