Kiesgezondeten.nl wenst je veel voorspoed in 2021!

31 december 2020

Aan de vooravond van 2021 wenst Kiesgezondeten.nl je veel gezondheid en voorspoed! Zowel voor jezelf als je dierbaren en in persoonlijke sfeer als op het werk. Want juist door de Coronacrisis is dat niet meer zo vanzelfsprekend. Maak je weerbaarder tegen Corona met 3 gouden tips!

Maak je weerbaarder tegen Corona met 3 gouden tips

Een besmetting met het Coronavirus, oftewel Covid-19, is niet altijd te voorkomen. Maak je weerbaarder tegen Corona door een goede weerstand te creëren. Een goede weerstand biedt geen garantie tegen een infectie, maar kan er wel voor zorgen dat het Covid-19-virus eerder of beter door je lichaam wordt vernietigd.

Zo werk je zelf eenvoudig aan een betere weerstand:

1. Beperk schommelingen van je bloedsuikerspiegel

Je bloedsuikerspiegel raakt uit balans door voeding met veel suikers en snelle koolhydraten. Deze suikers en snelle koolhydraten uit suikers en zetmeel worden razendsnel in je lichaam omgezet in glucose. De piek die hierdoor in je bloedsuikerspiegel ontstaat moet worden teruggebracht naar een normaal niveau en dit kost je lichaam veel energie. Energie die je lichaam beter kan gebruiken voor een versterking van je immuunsysteem waardoor je weerstand verbeterd.

Leef suikerbewust en gezond!

Leef suikerbewust en gezond met zo min mogelijk suikers en snelle koolhydraten. Vervang deze door langzame koolhydraten voor een geleidelijke stijging van je bloedsuikerspiegel die je lichaam minder energie kost. Zo houdt je lichaam energie over om gezond te blijven en infecties te bestrijden.

Lastig? Zeker niet! In mijn boek Eenvoudig Suikerbewust en Gezond! laat ik zien dat het heel eenvoudig is om een gezonde leefstijl in je gezin te introduceren én dat het ook goed vol te houden is. Neem eens een kijkje op mijn website eenvoudigwuikerbewust.nl

2. Neem voldoende vitamines

Verschillende vitamines, bijvoorbeeld vitamine C, dragen bij aan een beter immuunsysteem, waardoor je lichaam virussen, bacteriën en schimmels effectief kan bestrijden. Vitamines bieden een bescherming tegen infecties, verkoudheid en griep, waaronder Corona. De juiste vitamines kunnen ervoor zorgen dat een besmetting met het Corona-virus door je lichaam eerder of beter wordt vernietigd. Dit maakt een goede balans in vitamines zeker de moeite waard.

Download gratis e-book

Verdiep je in de juiste vitamines die je immuunsysteem een boost geven. Download het gratis e-book over vitamines op deze site en leer wat je het beste kunt doen om je weerbaarder te maken tegen Corona. Begin 2021 beschikbaar!

3. Drink voldoende en eet producten met vezels

Voldoende vocht en vezels binnenkrijgen is belangrijk:

  • Vocht regelt je lichaamstemperatuur.
  • Vocht helpt je darmen bij de opname van voedingsstoffen.
  • Vocht transporteert voedings- en afvalstoffen door je lichaam.
  • Vezels bevorderen een gezonde spijsvertering.
  • Vezels geven een verzadigd gevoel na het eten.
  • Vezels verminderen het risico op verschillende aandoeningen.

Essentiële functies dus! Hoed je vocht- en vezelniveau op peil. Te weinig vocht en vezels kosten je lichaam veel energie om alle processen te reguleren. Er is dan geen energie over om te werken aan een goede weerbaarheid.

Streefwaarden vocht en vezels

Zorg voor de inname van voldoende vocht. Drink vooral water en vul dit aan met thee of koffie, zonder suiker. Streef ernaar in ieder geval minimaal 2 liter water per dag te drinken.

Kies voor onbewerkte, vezelrijke voedingsmiddelen. Een volwassen man heeft 40 gram vezels per dag nodig voor een goede gezondheid. Voor een volwassen vrouw ligt het advies op 30 gram vezels. Streef hiernaar en maak je weerbaarder tegen infecties.

Meer weten over gezonde voeding?

Wil je meer weten over gezonde voeding? Lees mijn boek Eenvoudig Suikerbewust en Gezond!

Terug

Reacties

Leuk als je een reactie wilt geven!