Gezondheidsfondsen pleiten voor wetgeving gezonder eten en drinken. En terecht!

18 februari 2021

Gezondheidsfondsen pleiten ervoor dat de politiek in een nieuw regeerakkoord supermarkten en fabrikanten via wetgeving aanzet om eten en drinken gezonder te maken. En terecht!

Alliantie Voeding voor de Gezonde Generatie

Diabetes Fonds, Hartstichting, Maag Lever Darmstichting en Nierstichting zijn verenigd in de Alliantie Voeding voor de Gezonde Generatie, met ondersteuning van UNICEF. Zij zijn een campagne gestart ‘Het is tijd voor gezonde voeding’, waarmee zij ervoor pleiten dat het nieuwe kabinet fabrikanten en supermarkten verplichten hun producten gezonder te maken en reclame voor ongezonde kinderproducten helemaal te schrappen.

De alliantie richt zich op de volgende pijlers:

  1. Het is tijd voor het gezonder maken van bewerkte voedingsmiddelen.
  2. Het is tijd voor minder suiker in frisdrank.
  3. Het is tijd voor gezonde kindermarketing.

Eenvoudig Suikerbewust en Gezond!

Deze pijlers zijn van essentieel belang om onze samenleving gezonder te maken. Hiermee zijn we er nog niet. Het blijft vooral zelf bewuster worden van ongezonde voeding, zodat je weet wat je beter wel en niet kunt eten en drinken.

In supermarkten, via folders, reclames en aanbiedingen worden ons heel veel voedingsmiddelen aangeboden. Het merendeel daarvan is niet gezond en bevat te veel suiker, zout, ongezonde vetten en toevoegingen om het maar 'lekker' 'zoet' en 'zolang mogelijk houdbaar' te maken. Bovendien passen fabrikanten trucjes toe om toch hun ongezonde producten met het 'label gezond' te verkopen.

Zelf opletten én begrijpen wat je eet en drinkt is daarbij heel belangrijk. Pas dan weet je welke voedingsmiddelen ongezond zijn en ben je in staat deze te laten liggen.

Lastig? Zeker niet!

In mijn boek Eenvoudig Suikerbewust en Gezond! geef ik praktische handvaten om te begrijpen wat je eet en drinkt. In het boek staan voor veel ongezonde voedingsmiddelen gezonde alternatieven die óók lekker zijn. Zo laat ik zien dat het heel eenvoudig is om een gezonde leefstijl (in je gezin) te introduceren én dat het ook goed vol te houden is.

Inhoud Eenvoudig Suikerbewust en Gezond!

In het boek worden allereerst adviezen geboden om de suikerinname op eenvoudige wijze te verminderen. Vervolgens worden andere aspecten van voeding tegen het licht gehouden, zoals vetten, eiwitten, vezels, vocht, smaak en biologische voeding. Uiteraard bied ik een overzicht van die lekkernijen die wel lekker en verantwoord zijn en dus zonder problemen kunnen worden gegeten.

Met 25 basisrecepten in het boek geef ik een basis om zelf suikerbewuste en gezonde maaltijden op tafel te zetten. De recepten zijn gemakkelijk te bereiden en bestaan uit ingrediënten met gezonde vetten, eiwitten en vezels. De ingrediënten zijn normaal toepasbaar, je hoeft niets speciaals aan te schaffen wat je zelden gebruikt.

Neem eens een kijkje!

Het boek Eenvoudig Suikerbewust en Gezond! is zowel in hardcover als e-book verkrijgbaar. Neem eens een kijkje op mijn website eenvoudigwuikerbewust.nl. Daar vind je ook mijn gratis e-book Eenvoudig Suikerbewust en Gezond! Met vitamines.

Bron: www.tijdvoorgezondevoeding.nl

Terug

Reacties

Leuk als je een reactie wilt geven!