Aardappeltjes uit de oven: Superleuk met jonge kids!

30 september 2021

Wat eten we vandaag? Dat is een vraag die ouders zich al gedurende de dag stellen om er maar voor te zorgen dat je kind er ook (een beetje) van binnenkrijgt. Dat los je op door je kind mee te laten koken.

Lust ik niet, wil ik niet...

Als ouders van jonge kinderen kan het avondeten een heel getouwtrek zijn met je kind. Ze vinden het eten al niet lekker zonder te proeven of willen het niet eten omdat ze gewoon niet willen eten. Dat 'nee' tegen eten kan al op jonge leeftijd beginnen.

Je moet als ouder dan stevig in je schoenen staan om je kind keer op keer zijn/haar bord leeg te laten eten. Hele jonge kinderen kun je stimuleren te eten als ze het zelf hebben gemaakt, want dan is het zeker lekker! Dat 'meekoken' kan al vanaf de peuterleeftijd.

Aardappeltjes uit de oven

Aardappeltjes uit de oven zijn eenvoudig te maken en heel lekker. Kinderen geven dan vaak de voorkeur voor 'gewone, Hollandse' aardappel. Zoete aardappel zijn bij veel ouders meer in trek.

Je peuter kookt mee

Schil zowel gewone aardappels voor de kinderen als zoete aardappel voor de volwassenen. Leg ze apart per soort en snijd ze in schijfjes. Neem 2 puntpaprika's, was ze, verwijder de zaadlijsten en halveer ze.

Laat je kind vakken maken met de 'paprikastroken' op een ovenplaat, bekleedt met bakpapier. Laat je kind vervolgens één of meerdere vakken vullen met gewone aardappel en de andere met zoete aardappel.

Pak een kwastje en doe wat olijfolie in een schaaltje. Laat je kind het geheel, inclusief de paprika, bestrijken met olijfolie. Doe eventueel wat kaneel over de zoete aardappel. Schuif de ovenplaat in het midden van de oven. Laat de aardappeltjes en paprika garen in 25 minuten op 200 graden hetelucht.

Smullen maar!

Je kind zal ongetwijfeld smullen van de eigengemaakte aardappeltjes uit de oven!

Op zoek naar meer lekkere recepten en tips?

Lees mijn boek Eenvoudig Suikerbewust en Gezond!, daarin staan 25 basisrecepten voor een gezonde leefstijl en tips hoe te eten met (jonge) kinderen. Het boek verkrijgbaar als E-book en hardcover.

Terug

Reacties

Leuk als je een reactie wilt geven!