Recept: Groentesalade, heerlijk koolhydraatarm

20 augustus 2020

Diner voor 4 personen, bereidingstijd 40 minuten

Dit heb je nodig:

  • 4 runderhamburgers
  • 500 gram sperziebonen
  • 150 gram jonge maïs
  • 1 prei
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 10 cherry tomaatjes
  • pijnboompitjes
  • handje walnoten
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • pappadums, bijvoorbeeld van Patak's
  • meloen naar keuze (eventueel)

Aan de slag:

  • Haar de sperziebonen en breek deze in kleine stukjes.
  • Breng de sperziebonen in een pannetje water aan de kook en laat ze 20 minuten koken.
  • Verhit wat kokosolie in een koekenpan voor het bakken en bak de hamburgers rondom gaar in 15 minuten op een middelhoog vuur.
  • Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Maak de prei schoon en snij in ringen.
  • Maak de paprika schoon, verwijder de zaadlijsten en snij in stukjes.
  • Laat de maïs uitlekken.
  • Pel en snipper de ui.
  • Snij de tomaatjes doormidden.
  • Giet de sperziebonen af en doe ze in een schaal.
  • Voeg de overige groenten toe.
  • Voeg wat olijfolie toe.
  • Voeg de walnoten en pijnboompitjes toe en roer alles door elkaar.
  • Bereid de pappadums volgens instructies op de verpakking.
  • Serveer de groentesalade met de hamburgers en de pappadums.
  • Serveer eventueel een meloen als bijgerecht.

Eet smakelijk, heerlijk koolhydraatarm!

Meer eenvoudige recepten uitproberen?

Wil je meer eenvoudige, gezonde en suikerbewuste recepten uitproberen? Lees mijn boek Eenvoudig Suikerbewust en Gezond!, daarin staan 25 basisrecepten voor een gezonde leefstijl.

Terug

Reacties

Leuk als je een reactie wilt geven!