Zelf ijsjes maken: een perfecte zomeractiviteit
Waarom Zelf IJsjes Maken?
Zelf ijsjes maken is niet alleen leuk, vooral met kinderen, maar het geeft je ook de zekerheid dat je precies weet wat erin zit. Vers en puur natuur!
Recept: Ananas-Kokos IJsjes
Wat heb je nodig?
- 1 ananas
- 2 rijpe bananen
- 400 milliliter kokosmelk
- 1/2 citroen
Aan de slag:
1. Maak de ananas schoon en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd ook de bananen in stukjes. Doe deze stukjes minimaal 4 uur in de vriezer.
2. Haal de bevroren ananas en banaan uit de vriezer en doe ze in een kom. Voeg de kokosmelk toe, maar gebruik alleen het dikke gedeelte en laat het vocht in het blikje zitten. Pers het sap van een halve citroen uit boven de kom.
3. Mix alle ingrediënten met een keukenmachine of mixer tot een glad mengsel. Zet dit mengsel 45 minuten terug in de vriezer.
4. Vul ijsvormpjes met het mengsel en zet ze minimaal 6 uur in de vriezer. Daarna is het tijd om te genieten!
Geen IJsvormpjes in Huis?
Geen probleem! Nadat het mengsel 45 minuten in de vriezer heeft gestaan, heeft het een heerlijke softijsstructuur. Je kunt er direct van genieten door bollen in een schaal of ijscoupe te scheppen.
Geniet van deze heerlijke zelfgemaakte ijsjes en laat de zomer maar komen!
Terug
Reacties
Leuk als je een reactie wilt geven!