Recept: Tulbandbrood voor het kerstontbijt
Geniet van de komende kerst! Met al zijn tradities en zeker het kerstontbijt! Kies voor een ontbijt met zo min mogelijk suiker, zeker als een feestdag met veel eten en zoetigheid voor de dag staat. Schrap om te beginnen de verse jus d’orange. Dat scheelt al 5 suikerklontjes per glas.
Maak zelf producten voor een kerstontbijt. Veel lekkerder dan wat je in de winkel kunt vinden. Heerlijk vers en leuk om te maken. En bovendien kun je dan kiezen van een recept met een minimum aan suikers.
Maak dit heerlijke tulbandbrood voor het kerstontbijt en genieten maar!
Dit heb je nodig:
voor een tulbandvorm van 1 liter inhoud
- 100 gram boekweitmeel
- 100 gram kokosmeel
- 100 gram roomboter
- 50 gram rozijnen
- 40 gram amandelmeel
- 4 eieren
- 1 banaan
- 1 appel
- 2 eetlepels kokosrasp
- 4 theelepels baking soda
- sap van ½ citroen
Aan de slag:
Haal de roomboter enige tijd voor het bakken uit de koelkast. Schil de appel en snij deze in kleine stukjes. Meng in de blender de eieren, banaan, stukjes appel, 80 gram roomboter en rozijnen door elkaar.
Meng in een kom de melen en de kokosrasp door elkaar. Voeg de inhoud van de blender hierbij. Roer alles door elkaar tot een romig deeg. Voeg de baking soda toe en het sap van de halve citroen en roer alles weer goed door elkaar. Gebruik hiervoor eventueel een mixer.
Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht. Vet de tulbandvorm heel goed in met de roomboter. Schep het deeg in de vorm en bak de tulband af in ongeveer 30 minuten. Houd het wel in de gaten. De tulband is gaar als je er een prikker in steekt en deze er droog uit komt.
Heb je geen tulbandvorm? De cake kun je ook bakken in een andere vorm. Gebruik een vorm van minimaal 1 liter inhoud.
Reacties
Leuk als je een reactie wilt geven!