Eenvoudige maaltijdsalade

10 juni 2021

Het hoeft niet moeilijk te zijn een maaltijdsalade te maken. Kies voor verse groenten en voeg bij elkaar waar je zin in hebt en op dat moment in huis hebt.

Dit heb je nodig:

Voor deze maaltijdsalade heb ik gebruikt voor twee personen:

  • 125 gram sla-melange
  • 75 gram chickpea penne
  • 200 gram red kidney beans
  • 1 grote tomaat
  • 1 rode puntpaprika
  • ca. 10 radijsjes
  • 2 handjes pijnboompitjes

Aan de slag:

Bereid de chickpea penne (penne van kikkererwten zonder tarwe) volgens bereidingswijze op de verpakking. Verwarm de red kidney beans in een pannetje. Was en snij ondertussen de tomaat, radijsjes en paprika.

Giet de penne af en verdeel het over twee borden. Verdeel de sla, gesneden paprika, tomaat en radijsjes over de penne. Giet de red kidney beans af en strooi ook deze over de maaltijdsalade. Bestrooi de salade per bord vervolgens met een handje pijnboompitjes en voilá, de gezonde maaltijdsalade is een feit!

Meer recepten

Wil je meer eenvoudige, gezonde recepten? In mijn boek Eenvoudig Suikerbewust en Gezond! staan 25 basisrecepten waar je vrolijk van wordt!

Terug

Reacties

Leuk als je een reactie wilt geven!