Zomerrecept, frambozentaartje

2 september 2021

Een echte bonbon voor in de zomer, frambozen! Ze zijn in tal van gerechten te gebruiken, van ingewikkelde baksels, taarten en cakes, als topic door de yoghurt tot gewoon zo 'een handje frambozen' om van te genieten.

Laat je verrassen door dit gezonde frambozentaartje, ook te gebruiken als ontbijt of lunchgerecht!

Dit heb je nodig:

  • 150 gram havermeel
  • 75 gram havervlokken
  • 1 rijpe banaan
  • 2 el kokosolie
  • 400 ml kwark of griekse yoghurt
  • 250 gram frambozen
  • 50 gram hazelnoten of een andere nootsoort naar keuze m.u.v. pinda's en cashnoten

Aan de slag:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.
  • Hak de (hazel)noten in grove stukjes met een keukenmachine, mesje of met de hand.
  • Prak de banaan fijn met een vork.
  • Smelt intussen de kokosolie in een pannetje.
  • Meng het havermeel samen met de havervlokken en de noten door elkaar.
  • Roer de warme kokosolie en de banaan erdoor totdat alles goed verdeeld.
  • Bekleed een taartvorm (Ø 26 cm) met bakpapier en verdeel het havermoutmengsel over de bodem. Druk het geheel goed aan met een vork en zorg dat de hele bodem bedekt is.
  • Zet de taartbodem in de voorverwarmde oven en bak 'm in 15 minuten goudbruin en knapperig.
  • Haal de taartbodem uit de oven en laat het afkoelen.
  • Prak intussen de frambozen fijn met een vork.
  • Lepel de frambozencoulis lichtjes door de Griekse yoghurt of kwark (zorg voor een marmereffect).
  • Verdeel de kwark of griekse yoghurt over de taartbodem.
  • Zet de taart nog een half uurtje in de koelkast voordat je de taart aansnijdt. De taart bewaar je ook in de koelkast.

Genieten maar!

Terug

Reacties

Leuk als je een reactie wilt geven!