Recept: Zoete aardappel -pompoen schotel

17 september 2020

Diner voor 4 personen, bereidingstijd 55 minuten

Dit heb je nodig:

  • 1 (fles)pompoen
  • 400 gram rundergehakt
  • 2 tot 3 middelgrote zoete aardappelen
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 theelepels gehaktkruiden
  • peper en zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • kokosolie

Aan de slag:

  • Schil de zoete aardappelen en snij in blokjes.
  • Schil en halveer de pompoen, verwijder de pitten en snij in kleine stukjes.
  • Verdeel de blokjes zoete aardappel en pompoen op een ovenplaat.
  • Doe de ovenplaat in het midden van de oven en laat de blokjes in 25 minuten op 200 graden hetelucht heerlijjk garen.
  • Pel en snipper de ui.
  • Pel de knoflook en snij deze fijn.
  • Verhit de kokosolie in een koekepan voor het bakken.
  • Bak het gehakt rul op een middelhoog vuur.
  • Voeg de ui, knoflook en gehaktkruiden toe aan het gehakt.
  • Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Doe het gehaktmengel in een ruime ovenschotel.
  • Neem de blokjes zoete aardappel en pompoen van de ovenplaat en voeg deze toe aan de ovenschotel.
  • Roer alles goed door elkaar heen.
  • Voeg de olijfolie toe aan het gerecht en bestrooi de blokjes met wat kaneel.
  • Roer het geheel opnieuw door en schuif de ovenschotel nog 20 minuten in het midden van de oven. (200 graden hetelucht)
  • Serveer het gerecht nu het nog warm is.

Meer eenvoudige recepten uitproberen?

Wil je meer eenvoudige, gezonde en suikerbewuste recepten uitproberen? Lees mijn boek Eenvoudig Suikerbewust en Gezond!, daarin staan 25 basisrecepten voor een gezonde leefstijl.

Terug

Reacties

Leuk als je een reactie wilt geven!