Gezonde borrelnootjes!

13 mei 2021

Wist je dat je heel eenvoudig gezonde borrelnootjes kunt maken van kikkererwten? Echt de moeite waard om eens te proberen!

Voorbereiding

Rauwe kikkererwten bevatten van nature lectine, een giftige stof die de darmen ontregelt en de nieren kan beschadigen. Na verhitting kun je de erwten wel eten.

Heb je kikkererwten uit een blik of glas? Spoel de kikkererwten dan goed af en laat ze uitlekken.

Kies je voor gedroogde kikkererwten? Dan moet je ze eerst 6 tot 8 uur weken in ruim koud water. Vervolgens kook je de kikkererwten in ongeveer 1,5 uur zacht. Laat ook deze kikkererwten uitlekken.

Dit heb je nodig:

  • ca. 300 gram gare kikkererwten (gedroogd of uit blik/glas)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • wat zout naar smaak
  • olijfolie

Aan de slag:

Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht.

Strooi de paprikapoeder en het zout over de kikkererwten. Doe er wat olijfolie overheen en roer ze even goed om. Leg de kikkererwten vervolgens op een bakplaat en rooster ze in 20 tot 30 minuten heerlijk krokant. Hussel de erwten halverwege de baktijd een keertje om.

Laat de 'borrelnootjes' even afkoelen voordat je ze als snack opdient.

Meer recepten

Wil je meer eenvoudige, gezonde recepten? In mijn boek Eenvoudig Suikerbewust en Gezond! staan 25 basisrecepten waar je vrolijk van wordt.

Terug

Reacties

Leuk als je een reactie wilt geven!