Groente - kokos curry
Een curry die je zowel in de stoofpan kan bereiden als in de slowcooker. De wortel kan dus zowel rauw als gekookt, gestoomd en gebakken worden gegeten. Je kunt wortel ook heel goed maken in de slowcooker. Dan is het eten klaar als je thuiskomt van een drukke dag.
Dit heb je nodig voor de currypasta:
• 1 eetlepel korianderpoeder
• ½ eetlepel komijnpoeder
• ½ eetlepel kurkuma
• 1 theelepel gemalen zwarte peper
• 1 theelepel mosterdzaad
• 1 theelepel chilipoeder
• ½ theelepel paprikapoeder
• 1 teentje knoflook
• 5 gram gemberwortel
• 1 eetlepel olijfolie
• ½ citroen
Aan de slag voor de currypasta:
Meng alle droge kruiden door elkaar in een schaaltje. Pel de knoflook en snijd deze fijn. Schil de gember en snijd ook deze fijn.
Voeg de knoflook en de gember toe aan de kruiden.
Knijp het sap uit een halve citroen en vang het sap op. Voeg het citroensap en de olijfolie toe aan de kruiden. Roer alles goed door elkaar totdat een pasta ontstaat.
Dit heb je nodig voor de groente - kokos curry
• Currypasta
• 250 gram wortels
• 2 grote uien
• 1 courgette
• 400 milliliter kokosmelk (1 blikje)
• 3 eetlepels kokosolie
Aan de slag voor de groente - kokos curry met de slowcooker:
Rasp de wortels en snijd deze in kleine stukjes. Snijd ook de courgette in kleine stukjes en schil en snipper de uien.
Het bereiden in de slowcooker is heel eenvoudig. Je doet alle ingrediënten in de kom van de slowcooker en roer het geheel goed door.
Zet je de slowcooker op de lage stand dan is het eten klaar in 4 tot 6 uur. Kies je voor de hoge stand, ga dan uit van 1,5 tot 2 uur.
Maak je gebruik van de stoofpan. Stoof dan eerst de ui met de kokosolie. Voeg daarna de groenten, currypasta en de kokosmelk toe en roer het goed door. Tijdens het stoven ook met regelmaat goed doorroeren.
Reacties
Leuk als je een reactie wilt geven!