Drinken zonder suiker

12 januari 2023

Het nieuwe jaar is begonnen! Voor velen start een nieuw jaar met een goed voornemen. Is jouw voornemen een gezonde leefstijl aan te gaan en minder suiker binnen te krijgen? Dan doe je er goed aan om 99,9% van alle drankjes uit de supermarkt links te laten liggen.

Drankjes gezoet

Vrijwel alle drankjes worden gezoet. Een zoete smaak vinden mensen lekker. En zoetheid werkt verslavend. Kort na het ene zoete drankje ben je eigenlijk alweer toe aan het volgende. Daar speelt de fabrikant gretig op in, want vrijwel alle drankjes zitten boordevol met suiker.

0% suiker toegevoegd is een truc

Het besef dat suiker niet gezond is, wint telkens meer terrein. En dus staat er op veel verpakkingen van drankjes tegenwoordig ‘0% suiker toegevoegd'. Klopt dit wel? Is er dan geen suiker toegevoegd in de drankjes? Nee, helaas!
Om toch de zoete smaak te krijgen en geen suiker toe te voegen, passen fabrikanten trucjes toe. Er worden zoetstoffen toegevoegd aan het product, zoals synthetische zoetstoffen, natuurlijke zoetstoffen of een suikerstroop van ingekookt fruit. Op al deze zoetstoffen reageert je lichaam precies hetzelfde als op suiker. En dus is er feitelijk geen verschil...

Drink water, thee en koffie

Realiseer je: water, thee en koffie (in beperkte mate) zijn echt het beste. Saai? Zeker niet! Zorg ervoor dat water en thee drinken leuk blijft en zorg daarin voor voldoende afwisseling.

  • Koop voor elk gezinslid een mooie waterfles.
  • Doe af en toe een schijfje fruit in het water voor een lichte smaak.
  • Zorg voor diverse soorten thee in huis. Er is zelfs thee speciaal voor kinderen verkrijgbaar.
  • Met kinderen is het leuk om verschillende (kleurige) glazen in huis te hebben en er eens een rietje in te doen.

Meer weten?

Wil je weten hoeveel suiker er precies in drankjes zit? En in ander eten? In mijn boek 'Eenvoudig Suikerbewust en gezond' staan alle antwoorden. Voor €19,95 heb je 'm als e-book in huis. Liever een complete cursus volgen, dat kan ook! Kijk eens op Suikerbewust.com.

Terug

Reacties

Leuk als je een reactie wilt geven!