YAM desem, glutenvrij én biologisch zuurdesembrood

20 mei 2020

Gluten is een ingrediënt dat in brood en broodsoorten wordt verwerkt. Gluten zorgen bij veel mensen voor problemen, van lichte onbenoemde klachten tot ernstige klachten door een glutenintolerantie, Coeliakie. Ook als je geen glutenintolerantie hebt, heb je er profijt van de hoeveelheid gluten die je binnen krijgt te minderen. Dat kan nu met het YAM desembrood, ontwikkeld door Ralph Moorman. Lees in dit artikel meer over YAM desembrood.

Yam desembrood bevat geen...

YAM desem is volledig vrij van gluten, tarwe, maïs, melk, lactose, gist en ei. Ingrediënten waar sommigen mensen niet goed tegen kunnen. Bovendien is YAM desem vrij van e-nummers, maltodextrine én toegevoegde suikers. Het ontbreken van deze laatste ingrediënten maakt dat YAM desem past in een gezonde leefstijl.

YAM desembrood geheel biologisch

Nu je weet wat YAM desembrood niet bevat en dus zo gezond maakt, is de vraag wat het dan wel bevat:

  • Water
  • Havervlokken
  • Rijstmeel
  • Startercultuur
  • Kokosolie
  • Kikkererwtenmeel
  • Vlozaad
  • Bakkerszout

Alle ingrediënten 100% biologisch!

Haver in desembrood van YAM

Het desembrood is niet gemaakt van tarwe, tarwe bevat gluten, maar van volkoren havervlokken. Haver is rijk aan gezonde vezels, vitamines en mineralen. Voor dit brood zijn speciale havervlokken gebruikt die 100% glutenvrij zijn. Dit brood bevat per 100 gram zelfs 7,5 gram vezels.

Startercultuur in desembrood van YAM

Glutenvrij brood met veel vezels wordt doorgaans droog. Daarom is dit brood gebakken met een bakproces van zuurdesemtechnieken. Een kleine fractie rijstmeel is aan het brood toegevoegd om de desemcultuur op te starten. Dit wordt de startercultuur genoemd. Het is een proces om het deeg te laten rijzen.

YAM desembrood in gebruik

YAM desem is 700 gram en niet gesneden. Je kunt er zo'n 15 plakken uit snijden. Is het brood vers, dan kun je de plakken brood zo eten met wat beleg. Als het brood wat ouder is, is het ook droger. Doe de plakken dan 5 minuten in de oven op de grill stand en het is weer heerlijk knapperig.

YAM desembrood invriezen kan ook. Leg het hele of halve brood in de vriezer. Niet in plakken, want dan verliest het brood veel vocht bij ontdooien en wordt het droger. Na invriezen YAM desembrood is het belangrijk deze goed te laten ontdooien op kamertemperatuur. Daarna kun je het eten en is het heerlijk vers.

Meer weten over suiker en gezonde voeding?

Wil je meer weten over gezonde voeding? Lees mijn e-book Eenvoudig Suikerbewust en Gezond!

Terug

Reacties

Leuk als je een reactie wilt geven!