Fytonutriënten in groene thee

20 mei 2021

Groene thee is een gezonde keuze als het om thee gaat. Dit komt met name door de aanwezigheid van verschillende fytonutriënten in groene thee. Lees in dit blog meer.

Wat zijn fytonutriënten?

Fytonutrienten zijn natuurlijke componenten afkomstig uit plantaardige voeding. Planten hebben deze stoffen om zich te beschermen/verdedigen tegen infecties, micro-organismen en insecten. De productie van fytonutriënten is rechtstreeks verbonden aan het gevaar en de stress die de plant ervaart.

Planten die op natuurlijke wijze worden geteeld en daarmee niet worden bespoten, staan meer bloot aan aanvallen en gevaren van buitenaf en bevatten daarom logischerwijs ook meer fytonutriënten.

Positieve eigenschappen groene thee

Doordat groene thee niet gefermenteerd is, oftewel niet geoxideerd, is groene thee met name gezond door de aanwezigheid van verschillende fytonutriënten. Alle natuurlijke stoffen blijven namelijk behouden in groene thee. Ook gedecafeïneerde groene thee bevat nog steeds al zijn fytonutriënten. Groene thee heeft daarmee de volgende positieve eigenschappen:

  • Het zorgt voor een verlaging van de opname suikers en vetten in het lichaam.
  • Het verbetert de verhouding tussen het vetzuur en cholesterol.
  • Het remt de vorming van bloedstolsels en trombose.
  • Het geeft lichaamscellen bescherming, zo ook tegen huidkanker.
  • Het stimuleert DNA-reparatie.
  • Het werkt antibacterieel en antiviraal

Geniet van groene thee

Water, aangevuld met thee en koffie zonder suiker zijn de enige manieren om te komen aan de dagelijkse hoeveelheid benodigde vocht voor een goede gezondheid. Wissel af met groene thee en gebruik de drank naast dorstlesser om zijn gezondheidsvoordelen!

Meer weten over gezonde voeding?

Wil je meer weten over gezonde voeding? Lees mijn boek Eenvoudig Suikerbewust en Gezond!.

Terug

Reacties

Leuk als je een reactie wilt geven!