3 Redenen waarom bananen je stemming verbeteren

15 oktober 2020

Bananen... Wist je dat bananen ook je stemming kunnen verbeteren? Lees in dit artikel de 3 redenen waarom je blij wordt van bananen.

Bananen gezond!

Bananen zijn populair vanwege hun lekkere smaak, hoge voedingswaarde en lage caloriegehalte. Maar er is meer waarom bananen gezond zijn. Ze zorgen voor een betere stemming.

Bananen komen van oorsprong uit een tropisch of subtropisch klimaat. De bananen die in Nederland te koop zijn, worden voor het grootste deel geïmporteerd uit (sub)tropische gebieden. De rest wordt in Europa geteeld, namelijk op de Canarisch eilanden, op Martinique, op Cyprus, in Griekenland en in Portugal.

Bananen bevatten vitamines en mineralen waar je blij van wordt

Bananen zijn rijk aan vitamine B6, magnesium en tryptofaan. Tryptofaan wordt door je lichaam omgezet in serotonine, een ‘feel good’ neurotransmitter die je stemming verbetert. Vitamine B6 draagt bij aan een goede nachtrust en zorgt voor een grotere aanmaak van serotonine. Magnesium heeft als eigenschap dat spieren meer tot rust komen en zich beter herstellen. Door deze vitamines en mineralen draagt een banaan bij aan een goede nachtrust en ontspanning.

Bananen stabiliseren bloedsuikerspiegel

Bananen zijn rijk aan vezels. Hierdoor komen de fruitsuikers die van nature in banaan zitten, langzaam vrij in de bloedbaan. De bloedsuikerspiegel blijft stabiel door de hoeveelheid vezels. En dat zorgt voor een goed humeur. Een schommelende bloedsuikerspiegel leidt namelijk tot prikkelbaarheid en stemmingswisselingen. Hoe stabieler je bloedsuikerspiegel, hoe blijer je je voelt.

Bananen goed voor werking darmen

Bananen bevatten probiotica. Vooral de nog niet helemaal rijpe variant met een groene schil bevatten veel probiotica. Probiotica helpt bij het voeden van gezonde bacteriën in je darm en maakt je darmflora gezond. Gezonde darmen 'vreten' geen kostbare energie op, waardoor je je beter voelt en minder vatbaar bent voor stemmingswisselingen.

Meer weten over gezonde voeding?

Wil je meer weten over gezonde voeding? Lees mijn boek Eenvoudig Suikerbewust en Gezond!.

Terug

Reacties

Leuk als je een reactie wilt geven!