Uitmuntend lekker en gezond

22 juni 2023

Munt is een kruid dat afkomstig is van de muntplant. Er zijn zeer veel soorten munt. Alle varianten bevatten menthol, een olie dat zorgt voor de frisse geur (mint) en smaak. Munt groeit van oorsprong in landen rond de Middellandse zee. In de zomer groeit munt prima in het Nederlandse klimaat. Muntblaadjes herken je aan de langwerpige, gezaagde eivormige vorm en de frisse geur van mint.

Vermindert spijsverteringsklachten

Last van buikpijn of darmklachten? Door de menthol en andere krachtige oliën in munt is het een oplossing voor spijsverteringsklachten en ondersteunt het je darmflora. Door munt worden spijsverteringssappen opgewekt en daarmee verminderen of verdwijnen klachten als buikpijn en winderigheid.

Goed tegen verkoudheid

De menthol van munt heeft een positief effect op je verkoudheid. De geur verzacht je hoestbuien, helpt de luchtwegen te openen, gaat verstoppingen tegen en zorgt voor de afvoer van slijm en bacteriën. Bovendien heeft munt ook antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen.

Boost je immuunsysteem

Muntblaadjes bevatten diverse vitamines en mineralen die samen zorgen voor de ondersteuning van je immuunsysteem. Ze zitten vol calcium, fosfor, vitamine C en vitamine E en bevatten bovendien een kleine hoeveelheid B-vitamines. De menthol kalmeert daarnaast het zenuwstelsel en helpt tegen hoofdpijn en slapeloosheid.

Terug

Reacties

Leuk als je een reactie wilt geven!