Radijsjes gezond en pittig

17 juni 2021

Radijsjes zijn vooral populair in salades en bijgerechten of als gezond hapje tussendoor. Gezond zijn ze zeker! Kom meer te weten over de radijs.

Soorten radijsjes

Radijsjes zijn scherp en pittig van smaak. Er zijn veel soorten radijs. Ze zijn allemaal wit van binnen. De kleur van de schil kan veriëren van lichtroze, felroze, roodachtig, paars, geel tot zelfs tweekleurig. Naast de bekende bolvormige knollen, zijn er ook ovale vaianten of puntvormige radijsjes te vinden.

De smaak is afhankelijk van de teelt. Radijsjes die buiten worden geteeld, hebben langer de tijd om te groeien en bevatten daardoor meer mosterdolie in de groente waardoor de smaak pittiger, scherper is.

Radijs gezond?

Radijsjes zijn erg gezond en bevatten weinig calorién en koolhydraten. Daardoor kun je zonder zorgen radijsjes eten en zijn ze geschikt als 'snack' tussendoor.

Wat maakt de radijs gezond? Radijsjes bevatten veel vitamine C en K. In kleinere hoeveelheden komen in radijs diverse B-vitamines voor. De mosterdolie is een gezonde plantenstof voor consumptie. Bovendien bevatten radijsjes ijzer, kalium en koper. Radijsjes zijn rijk aan vezels wat je darmflora ten goede komt. Kortom een zeer gezonde groente om van te genieten!

Meer weten over gezonde voeding?

Wil je meer weten over gezonde voeding? Lees mijn boek Eenvoudig Suikerbewust en Gezond!.

Terug

Reacties

Leuk als je een reactie wilt geven!