Peppadew met roomkaas

11 maart 2021

Is bij jou de peppadew met roomkaas ook favoriet? Als borrelhapje, tussendoortje of tijdens het diner? Het kan allemaal, maar is de peppadew ook een gezonde keuze?

Wat is een peppadew?

Een peppadew is een zoete peper die zich laat vullen met roomkaas. Ze zijn in speciaalzaken, supermarkten en op de markt te koop. Ook kun je ze eenvoudig zelf maken.

Is peppadew met roomkaas gezond?

In vergelijking met andere borrelhapjes, waar deze snack zich officieel onder schaart, is de peppadew met roomkaas een goede optie. De peppadew met roomkaas is en blijft een snack en kun je daarom ook beter met mate eten.

Wat zit er in peppadew met roomkaas?

Zoete peper en roomkaas dat is logisch! Wat verder nog? Om de houdbaarheid te vergroten bevat peppadew met roomkaas suiker en conserveermiddelen.

In 1 bakje van 120 gram peppadew zit 2.3 suikerklontjes verwerkt. Eet je in één keer het hele bakje leeg, dan is dat niet gezond, maar neem je er twee of drie dan valt dat nog wel mee.

Als conserveermiddelen is kaliumsorbaat en natriumbenzoaat toegevoegd. Ook kent peppadew met roomkaas de stabilisatoren johannesbroodpitmeel en gurapitmeel en het verstevigingsmiddel calciumcloride. Deze toevoegingen zijn allen niet gezond.

In 1 bakje peppadew met roomkaas van 120 gram zit daarnaast gemiddeld 38,3 gram vet, 1,8 gram vezels, 3,4 gram eiwitten en 1,2 gram zout.

Geniet met mate!

In vergelijking met andere borrelhapjes, waar deze snack zich officieel onder schaart, is de peppadew met roomkaas een goede optie. Ondanks de suikers en toevoegingen. Het is en blijft een snack, maar neem je er twee of drie dan mag je daar best van genieten!

Meer weten over gezonde voeding?

Wil je meer weten over gezonde voeding? Lees mijn boek Eenvoudig Suikerbewust en Gezond!.

Terug

Reacties

Leuk als je een reactie wilt geven!