Voordelen rode ui

8 juni 2023

Rode ui is een populaire smaakmaker. Daarnaast is hij vooral heel gezond. De vier belangrijkste voordelen:

1.Goed voor darmflora en immuunsysteem

De ui bevat veel gunstige voedingsstoffen. Zo bevat het veel verschillende vitamines en mineralen en bevat het naar verhouding veel vezels. Goed voor je darmflora en je immuunsysteem.

2.Beschermt tegen diverse ziekten

Daarnaast zit de ui vol antioxidanten. Antioxidanten zijn stoffen die zorgen dat er minder oxidatie plaatsvindt in je lichaam. Oxidatie leidt tot schade in de lichaamscellen en draagt bij aan ziektes als kanker, diabetes, hart- en vaatziekten. Vooral de rode ui heeft veel anthocyaninen, een krachtige antioxidant van plantenpigmenten en geeft een goede bescherming tegen oxidatie.

3.Goed voor je botten
De ui bevat veel kalium, ijzer en calcium. Deze elementen zijn goed voor je botten. Het zorgt voor een goede botgesteldheid en een hogere botdichtheid. Vooral vrouwen van middelbare leeftijd hebben baat bij het eten van ui.

4.Bestrijdt bacteriën, infecties en ontstekingen
De ui heeft een antibacteriële werking en behoort daarmee tot de groep natuurlijke ontstekingsremmers. Door diverse stoffen uit de ui wordt de groei van gevaarlijke bacteriën, infecties en ontstekingen geremd. Vooral een rauwe ui heeft hierin een goede werking. Voor onder andere reumapatiënten is het eten van een rauwe ui dus aan te raden.

Terug

Reacties

Leuk als je een reactie wilt geven!