Fleur je gerecht op met een gele courgette!

15 april 2021

De groene courgette ken je wel, maar wist je dat de vruchtgroente er ook is in een gele variant? Dat is leuk! Zo fleur je een maaltijd helemaal op in vrolijke lente- en zomerkleuren!

Courgettes in vele soorten en maten

In supermarkten kom je vooral lange, groene courgettes tegen. Maar ze zijn er in vele soorten en maten. Naast de klassieke groene courgettes zijn er dus ook gele courgettes. Ook witte courgettes en courgettes met strepen behoren tot de mogelijkheden. De meeste courgettes zijn langwerpig van vorm, maar ook kleine ronde bolcourgettes zijn superlekker.

Gele courgette

De gele courgette heeft een diepgele schil en het vruchtvlees is lichter van kleur dan bij een groene courgette. Qua smaak is de gele courgette bijna identiek aan de groene courgette. Ook met de bereiding gaat het precies hetzelfde. De gele variant is er dus vooral om je gerecht op te fleuren!

De gele courgette is van een ander ras dan de groene variant. De gele kleur van de schil van de vruchtgroente veel gevoeliger. Daarom wordt de gele courgette in Nederland alleen in kassen geteeld of geoogst in landen rond het Middellands Zeegebied. En dat is precies de reden waarom je moet zoeken naar de gele variant, er zijn er minder van. In tegenstelling tot het ruime aanbod van de groene courgette die in Nederland zowel in als buiten de kas wordt geteeld.

Gezondheidsvoordelen gele courgette

Gele courgettes zijn naast kleurmakers van je gerechten en heel lekker ook goed voor je gezondheid. Gele courgettes bevatten veel vezels en weinig koolhydraten. Ze zijn hierdoor goed voor een gezonde darmflora. Gele courgettes zijn daarnaast rijk aan vitamines en mineralen zoals vitamine B1, B2, B6, B11 en C, calcium, kalium en ijzer. De moeite waarde dus om te genieten van de kleurrijke pracht!

Meer weten over gezonde voeding?

Wil je meer weten over gezonde voeding? Lees mijn boek Eenvoudig Suikerbewust en Gezond!

Terug

Reacties

Leuk als je een reactie wilt geven!