Botersla
Botersla
Laatst stond ik bij de groentekraam op de markt voor sla. Er waren meerdere soorten, waaronder botersla. Een slasoort die weer bezig is aan een opmars nadat het enige tijd minder populair was dan ijsbergsla. Wat is botersla precies?
Wat is botersla
Botersla is een slasoort. Het is tevens bekend onder de naam kropsla. De officiële naam van botersla is Salanova. Deze slasoort bevat wel twee tot vier keer zoveel bladeren als de gewone sla. Botersla heeft dus een volle krop. De slabladeren voelen zacht aan, vandaar de naam botersla, en hebben een kruidige smaak.
Botersla is gezond
Zijn naam is dus afkomstig van de zachte (boterzachte) textuur van de slabladeren. Er is dan ook geen boter toegevoegd aan de sla. Zijn naam geeft dan wel geen gezonde klank, maar botersla is gezond! Het is ondermeer rijk aan vitamine A en K, kalium en calcium. Bovendien bevat botersla veel vezels.
Goed voor bloed, botten en darmen
Door de aanwezigheid van deze voedingsstoffen is botersla goed voor je bloed, botten en darmen.
- Vitamine K: draagt bij aan een goede bloedstolling en is nodig voor de aanmaak van botten.
- Calcium: heb je met name nodig voor de opbouw, stevigheid en onderhoud van je botten en je gebit.
- Kalium: heb je met name nodig voor het regelen van de vochtbalans en de bloeddruk in je lichaam.
- Vezels: heb je nodig voor een gezonde darmflora, goede weerstand en het afvoeren van afvalstoffen
Reacties
Leuk als je een reactie wilt geven!