Een ei hoort erbij!

25 juni 2020

Eiwitten heb je nodig. Zij dienen als bouwstenen voor je lichaam. Eiwitten komen ook uit eieren. Twee eieren per dag eten is gezond. Zij helpen aan het binnen krijgen van de dagelijks benodigde hoeveelheid eiwitten.

Varieer met ei!

Een ei kan je in verschillende varianten eten. Gekookt, gebakken, als roerei enzovoorts. Je kunt het zowel met het ontbijt als lunch of diner eten. Een gekookt ei kan ook als tussendoortje.

Scharrel of bio-scharrel?

Bij scharreleieren of bio-scharreleieren krijgen kippen de ruimte om buiten te leven en rond te scharrelen. Hierdoor bevatten deze eieren ook meer eiwitten. Bio-scharreleieren zijn het beste omdat deze kippen ook niet worden 'vetgemest', geen antibiotica krijgen toegediend en de tijd krijgen om te groeien.

Wit of bruin ei?

Wist je dat een wit scharrelei of bio-scharrelei gezonder is dan het bruine scharrelei of bio-scharrelei? Dit komt door het ras van de kippen. Deze kippen hebben witte oorlellen. Witte eieren bevatten meer eiwitten dan bruine eieren. Waarom hebben witte eieren dan zo’n slecht imago? Dat komt door de legbatterijeieren. Eieren van leghennen zijn namelijk meestal wit. Deze legbatterijeieren zijn ongezond en bevatten veel antibiotica. De eieren zijn wit doordat de leghennen geen ruimte krijgen om te groeien en zich niet kunnen bewegen. De eieren zijn wit door de stress waaraan de beestjes zijn blootgesteld.

Kies daarom altijd voor scharreleieren. In het begin waren scharreleieren altijd bruin. Gewoon om een duidelijk onderscheid te maken en te laten zien dat ze niet zijn gelegd door leghennen. Nu zijn er ook witte scharreleieren te koop. Net wat gezonder én met oog voor het dier.

Meer weten over gezonde voeding?

Wil je meer weten over gezonde voeding? Lees mijn e-book Eenvoudig Suikerbewust en Gezond!

Terug

Reacties

Leuk als je een reactie wilt geven!